Tomb Raider Level Editor (lyhennettynä LE tai TRLE) on vuonna 2000 Chroniclesin ohella julkaistu yksinkertainen kenttäeditori, joka on saavuttanut suuren suosion fanien keskuudessa. Jopa vielä tänäpäivänäkin fanit luovat sillä toinen toistaan huikeampia kenttiä Laralle. Ja vaikka et itse osaisikaan rakentaa kenttiä, niin trle.net -sivustolta on tarjolla jo melkein 3000 eri kenttää! Siinä on vähäksi aikaa pelattavaa, ja mikä parasta, kaikki on ilmaista!

Level Editor käyttää pohjanaan The Last Revelationin "laatikko" pelimoottoria. Level Ediorin mukana tulee aloituspaketti, joilla voi harjoitella omien kenttien rakentamista, sekä englanninkielinen manuaali joka opastaa käyttämään editoria.

Vuonna 2008, Palaone alkoi kehittämään omaa paranneltua versiota LE:stä, jonka hän julkaisi nimellä "Tomb Raider Next Generation" (Lyhennettynä TRNG). Se mahdollistaa graaffisesti hienompien kenttien luomisen, ja paljon muita hienoja ominaisuuksia jotka eivät orginaalissa LE:ssä ole mahdollista.

LE:hen on mahdollista luoda omia 3D esineitä, asuja Laralle, vihollisia sekä paljon paljon muuta! Vain mielikuvitus on rajana (tai ainakin melkein)!