Löydät täältä kuvia ja hieman tietoa Tomb Raidereissa ilmestyvistä päävihollisista ja sivuvihollisista, kaikki kuvat olen itse ottanut joten ethän kopioi niitä ilman että kysyt lupaa minulta. Kiitos.
Myös tietoa joistain pikkuvihollisista kuten panttereista, susista ja mutanteista.

Tomb Raider 1:
Jacqueline Natla: Kuva
Natla on nuori, kaunis sekä fiksu liikenainen. Natla tarjoaa Laralle pelin alussa töitä, jossa hän pyytää Laraa keräämään 3 Scionin palasta, joiden avulla voi hallita Atlantiksen valtakuntaa.
Natla on yksi kolmesta Atlantiksen valtakunnan hallitsijoista, joka oli kuitenkin pettänyt hänen kahde toisen hallitsijatoverit, Tihocanin ja Qualopecin. Mutta he saivat Natlan kiinni ja jäädyttivät hänet melkein ikuisiksi ajoiksi, eikä Lara tiedä tätä, Natlan suunnitelmat eivät kuitenkaan toteudu niin kuin hän oli suunnitellut.
Haastava vastus, syöksee tulipalloja, ja osaa taktikoida hyvin. Parhaiten saa hoidettua uzeilla.

Larson:Kuva
Larson on yksi Natlan kätyreistä, jota on aasi potkaissut päähän, mistä johtuu hänen pienoinen tyhmyys.
Tämä henkilö nähdään myöskin Anniversaryssa sekä Chroniclessin Rooma osiossa, jossa hän on Pierren apulaisena anastamassa viisasten kiveä.
Helppo vastus. Pistooleilla saa hoidettua.

Pierre:Kuva
On Ranskalainen hyvin koulutettu mies joka on myöskin Natlan kätyri, ja apunaan Larson.
Pierreä nähdään myöskin Chroniclessin Rooma osiossa, jossa hän yrittää saada viisasten kiven itselleen, mutta ei kutienkaan onnistu yrityksessään.
Pierre ilmestyy aina välillä säikyttelemään Tomb Raider 1:ssä, eikä häntä voi tappaa kuin vasta Kreikan lopussa.

Torso:Kuva
On Natlan suuri mutantti luomus, joka kuitenkin hieman kesken, sillä hänellä ei ole jalkoja. Mutta se ei hänestä tee vaaratonta, sillä hän pystyy liikkumaan käsillään ja on hyvin voimakas lyönneissään, joten Laran on parempi olla varovainen tämän henkilön kanssa.
Torson kohdataan “The Great Pyramid” kentän alussa, ja tehtävänä on ampua hänet jotta saisi oven auki jota hän vartioi.
Mutta älä aliarvioi sitä, sillä Torso vaatii monia ammuksia kuollakseen.
Haastava, ei kuole helpolla ja vaatii tiettyä taktikointia. Nopeiten kuolee uzeilla.

Tyrannosaurus Rex (T-Rex):Kuva
On suuri dinosaurus joka asuu kadonneessa laaksossa Perun vuoristolla, seuranaan pienempiä dinoja. Mutta Lara kuitenkin saa T-Rexin pois päiväjärjestyksestä.
Saa hoidettua helposti pistooleilla mutta voi myös haulikolla. Ei kovin vaikea vastus kokeneelle.


Lepakkoihin ja hämähäkkeihin ei kannata tuhlata panoksia, ja jos välttämättä tahtoo ne ampua niin pistoolilla.
Tiikerit ja leijonat eivät kuole helpolla, mutta saa haulikolla helposti tainutettua, mutta jos ei meinaa panoksia olla paljon niissä, niin suosittelen pistoolella ampumista.
Atlantiksen mutantit ovat melko haastavia tappaa, joten niihin suosittelen jotain muuta kuin pistoolia.


Vihje! Voit kiivetä jollekkin korkealle korokkeelle ja ampua viholliset sieltä sillä ne eivät osaa kiivetä ylös myöskään. Last Revelationista eteenpäin ihmisviholliset ja luurangot osaavat kivietä ylös .

Vihje 2! Tomb Raider 2:ssa, Barkhang Monastery kentässä kun on munkkeja, niin älä ammu niitä sillä he helpottavat pelaamistasi. Jos ammut, niin myös he hyökkäävät Laran kimppuun jolloin pelaaminenkin on haastavempaa ja hitaampaa.