Lara kuulee muinaisesta Kiinalaisesta Xianin tikarista, jota käytettiin hyvin kauan sitten sotimisessa. Kun tikarin iskee suoraan sydämeen, antaa se hallitsijalleen lohikäärmeen voimat, kirjaimellisesti. Tuosta muinaisesta tikarista Lara kiinnostuneena päättää lähteä kiinanmuurille ottamaan lisää selvää tästä aarteesta.
Lara hyppää ulos helikopterista lähelle muuria jossa piilee monia vaarallisia ansoja ja villieläimiä kuten verenhimoisia tiikereitä. Selvittyään ansojen läpi Lara saapuu viimeinkin Xianin temppelin sisäänkäynnille ja huomaa, että oven avaamiseen tarvitaan avain ja siinä samassa hänen kimppuunsa hyökkää mustiin pukeutunut vartija. Hän kertoo Laralle nimen "Marco Bartoli" ennen kuin juo tappavan myrkyn ja kuolee. Se ei Laraa paljoa hetkauta, vaan hän menee katsomaan viereiseltä kannettavalta tietokoneelta lisää tietoa, ja löytääkin seuraavan matkustuskohteen: Venetsian.

Lara saapuu Venetsiaan jossa ei näytä olevan asutusta, mutta täynnä Marco Bartolin aseistettuja kätyreitä. Raivattuaan tiensä lähemmäs Marcoa, Lara päättyy hylättyyn ja ränsistyneeseen ooppera taloon jossa hän pitää hieman erilaisen, raaemman esityksen ampumalla lisää Marcon miehiä. Talon uloskäynnissä odottaa rahtikone jonne Lara piiloutuu, ja kuuntelee ohjaamossa olevien miesten keskustelua kun pian yllättäen Laraa isketään takaraivoon jakoavaimella.
Lara herää äänekkäältä öljynporauslautalta ilman aseita ja lukittuna varastohuoneeseen, mutta hän kyllä löytää keinon päästä pois. Aseettomana hän hiippailee ympäriinsä kunnes tajuaa ettei Marco ole huvikseen lautalla öljyä keräämässä, vaan hänellä on tähtäimessä jotain ihan muuta. Hän etsii valtameren pohjalla makaavaa laivan hylkyä. Lara tapaa pahoinpitelyn mutta ystävällisen oloisen munkin, Veli Chan Barkhangin. Hän kertoo vaatteita uimapukuun vaihtavalle Laralle Tiibetissä sijaitsevasta luostarista ja serafista jolla voi aukaista pahanlaatuisen aarteen. Samaan aikaan Marco hiipii heidän yläpuolellaan ja ampuu Veli Chan Barkhangin, ja samaan aikaan sukellusveneen torvi hälyttää lähtöä. Lara kiirehtii sen perään yrittäen ampua Marcoa samalla, ja hyppää veteen sukellusveneen perään kohti Maria Dorian hylkyä. Lara löytää veneen varastosta Seraph nimisen esineen, jolla hän pääsee Tiibetin katakombeihin. Lara palaa takaisin lautalle ja varastaa Marcon rahtikoneen ja valitsee suunnaksi Tiibetin, Himalajan vuoristot.

Lara on saapunut Himalajan vuoristoille ja löytänyt koneesta talvitakin jonka hän pukee päälleen. Pian rahtikoneen merkkivalo hälyttää bensiinin loppua ja Lara joutuu tekemään pakkolaskun ja jatkamaan matkaa jalan kohti luostaria. Lara kohtaa monia lumileopardeja ja Marcon kätyreitä, joilla on sama tavoite kuin Laralla. Lara saapuu juuri oikeaan aikaan luostariin jonne Marcon kätyrit ovat jo kerenneet iskeä, Lara auttaa munkkeja ampumalla viholliset. Temppeliin päästäkseen Laran pitää löytää rukouspyörät jotka on piilotettu pitkin luostaria. Lara löytää ne, ja pääsee katakombeihin ja niiden läpi päästyä löytää Talionin, Xianin temppelin avaimen. Talionia vartioi suuri mystinen lintuhahmo, josta ei kuitenkaan ole Laralle vastusta ja etsii tiensä ulos.

Himalajalta hän suuntaa takaisin kohti Kiinan muuria, Xianin temppelin sisäänkäynnille. Viimeinkin, Lara pääsee asettamaan Talionin oveen ja pääsee Xianin unohdettuun temppeliin. Lara juoksee läpi isosti ansoitetun ja aavemaisen temppelin vain huomatakseen, että Marco kätyreineen on ollut nopeampi ja kerennyt iskeä tikarin sydämeensä. Lara seuraa heitä läpi maagisen paikan jossa saaret kelluvat. Paikan läpi hän pääsee lohikäärmeen pyhäkköön, jossa Marco makaa ja muuntautuu jättimäiseksi tulta syökseväksi lohikäärmeeksi, eikä Laralla ole muita vaihtoehtoja kuin tappaa se. Tapettua lohikäärmeen, Lara saa tikarin itselleen ja temppeli alkaa sortua Laran yllä, hän lähtee juoksemaan kohti uloskäyntiä samalla kun tulilieskat seuraavat häntä. Pian koko paikka räjähtää jonka voimasta Lara lentää ulos muurin vierelle ja jää makaamaan tajuttomana. Muutamien tuntien jälkeen Lara osoittaa elonmerkkejä ja virkoaa. Seikkailu on nyt ohi. Vai onko sittenkään?

Laran palaa tikarin kanssa takaisin Englantiin kotiinsa. Illalla yöpuvussa Lara ihailee tikaria, kun yllättäen Bartolin miehet hyökkäävät Laran kartanoon. Yöpuvussaan Lara puolustaa kotiaan ja ampuu haulikolla heidät pois päiväjärjestyksestä ja menee suihkuun. Juuri kun Lara on ottamassa yöpukuaan pois, hän sanoo kameraan ”Etkö ole jo nähnyt tarpeeksi?” ja ampuu haulikolla kameraan.