Tuottaja/Tekijä: Eidos, Crystal Dynamics

Alustat: Playstation 2, PC, Mobiili, Ps3, PsP, Xbox, Xbox 360, GameCube

Julkaisupäivä: 7. Huhtikuu. 2006

Laji: Seikkailu, Toiminta

Malli: Karima Adebibe


Tomb Raider 7 Legend on ensimmäinen peli Crystal Dynamicsiltä, ja pääsi julkisuuteen vuonna 2006, täysin uuden juonen, Laran, hänen elämänkertansa, Editorin, Tekijöitten ja grafiikan kanssa. Legend palauttikin Tomb Raidereitten myyntiluvut hieman korkeammalle kuin mitä oli Angel of Darknessilla ja Chroniclessilla.

Tekijätiimissä oli kuitenkin yksi vanha tuttu, joka oli mukana luomassa Lara Croftia vuonna 1995, eli Toby Gard.

Legend on saanut laajaa mielipidettä maailmalla fanien keskuudessa, sitä on sanottu lyhyimmäksi, helpoimmaksi ja huonoimmaksi Tomb Raideriksi, ja on myöskin niitä joiden mielestä Legend on paras peli koskaan. On myöskin Crystal Dynamicsia arvosteltu paljon uutena Tomb Raidereiden tekijänä, on kehuttu sekä moitittu paljon, samalla toivottu että Core Design tulisi takaisin ja jatkaisi Angel of Darkness trilogian loppuun.

 

Juoni

Lara metsästää tällä kertaa Kuningas Arthurin miekkaa nimeltä ‘Excalibur’ jonka avulla voi saada “Avalonin” portin auki, jonne on kadonnut hänen äitinsä Laran olleessaan nuori pikkutyttö. Lara oli lentomatkalla Himalajan yli, kun lentokoneeseen tuli oikosulkuja ja jouduttiin tekemään pakkolasku vuoristoon.

Lara ja hänen äitinsä olivat löytäneen jonkin temppelin, josta he etsivät polttopuita pysyäkseen lämpiminä, löysi Lara jonkinlaisen alttarin jossa oli miekka keskellä, Lara koskettaa miekkaa ja alttari aktivoituu, jossa puhuu jokin henkilö, kauhuissaan Laran äiti vetäisee miekan pois paikoiltaan ja katoaa tyhjyyteen, Lara jäi yksin temppeliin.

Nyt Laralla on tavoitteena saada selville hänen äitinsä kohtalo, mutta matkan aikana tulee vastaan hänen vanha tuttunsa joka ei helpota miekanpalasien etsintää.