Tuottaja/Tekijä: Eidos, Core Design

Alustat: Playstation 2, PC, Dreamcast, Playstation Network

Julkaisupäivä: 20. Kesäkuu. 2003

Laji: Seikkailu, Toiminta, 3-Persoona Ammuntapeli

Malli: Jill De Jong


Angel of Darknessia on sanottu huonoimmaksi Tomb Raideriksi sen synkkyyden takia ja koska se on niin buginen (pelivirheitä) sekä huonojen kontrollien takia. Uskon kuitenkin että huonot arvosanat johtuivat enimmäkseen kauheita kontrolleista. Angel of Darknessista piti tulla vielä kaksi jatko-osaa, joista on vuotanut nettiin jonkinlaisia suunnittelukuvia. Tomb Raider Angel of Darkness oli Core Designin viimeinen Tomb Raider joka päätyi maailmalle myyntiin. Core Design sai potkut ja sen tilalle tuli amerikkalainen “Crystal Dynamics” niminen yhtiö, joka on valmistanut mm. Legacy of Kain- pelisarjan sekä Pandemonium pelit.

Angel of Darkness julkaistiin kauppojenhyllyille vuonna 2003, ja myi jotain 3-4 miljoonaa kappaletta maailmalla.

Myös on julkaistu "Action Adventures" - versio, joka on täysin sama kuin Angel of Darkness, mutta suunnattu DVD:lle, ja nopempi pelattava.

Pelissä tutustutaan myös toiseen päähahmoon, Kurtis Trentiin, joka on saanut monenlaisia kommentteja faneilta, hyvää että huonoa. Kurtis katoaa mystisesti pelin lopussa, ja jää arvailtavaksi onko hän elossa vai kuollut.

 

Juoni

Werner von Croy on pyytänyt Laraa käymään luonaan Ranskassa, sillä hänellä on jotain pyydettävää Laralta. Lara huonoin mielin menee Wernerin luona käymään, iltana jolloin Werner kuoli.

Lara herää tajuttomana lattialta ja näkee Wernerin makaamassa kauempana kuolleena, Lara ei tiedä mitä on tapahtunut, vain tietää sen että hän ei Werneriä ole ampunut.

Pian poliisit tulevatkin paikalla jolloin Laralle tulee pienoinen kiire päästä pois, sillä hän joutuisi melko varmasti vankilaan, näin alkoi pakomatka Ranskan synkillä kaduilla selvittäen mysteeriä ja kaivautuen syvemmälle synkkiin salaisuuksiin.

Laran matka jatkuu kohti Louvren museota jossa hän saa vihiä mitä on meneillään, samalla hän löytää jonkinlaiset kaivaukset josta on löytynyt portti kohti alamaailmaa, jonka avaamiseen vaaditaan eräänlaisen puzzlen ratkaisua.

Lara pääsee alamaailmoihin tutkimaan paikkoja sekä selvittämään erilaisia mysteereitä joiden avulla hän pääsee jatkamaan matkaansa, siellä hän myös kohtaa monia erilaisia vaaroja ja ansoja.

Myöhemmin Lara palaa takaisin Louvreen jonne on hyökätty ja kaasutettu koko galleria, joten Laralla on kiire päästä pois ennen kuin hän tuupertuu kaasuun.